PLUS Koelhuis

PLUS maakt visassortiment steeds duurzamer

Geplaatst op 7 januari 2016 om 13:51 door Janice van Slooten

1368 keer gelezen

PLUS zet een volgende stap in het verduurzamen van het visassortiment. De aankomende maanden vergroot PLUS het aandeel garnalen en zalm dat is voorzien van het ASC-keurmerk. Er komen drie soorten verantwoorde garnalen in de schappen waaronder; wokgarnalen, cocktailgarnalen en roze MSC-garnalen. In januari 2016 komen daar de ADC-gecertificeerde zalmfilet, zalmreepjes, zalmblokjes en gerookte zalm bij. Het verse-visassortiment was al ruim de helft van verantwoorde herkomst, met deze stap wordt dat 75%.

De omzet van vis bij PLUS steeg met acht procent in 2015. Als meest verantwoorde supermarkt van Nederland vindt PLUS het belangrijk dat consumenten kunnen genieten van duurzaam gecertificeerde, verse vis. PLUS heeft sinds 2012 al uitgesproken dat zij geen vis van de rode lijst in haar schappen te willen hebben. De vissen van de rode lijst zijn vervangen door duurzamere vissoorten en door steeds meer vissoorten die ook voldoen aan de strenge criteria van MSC voor de wild gevangen vis of ASC voor de gekweekte vis.

Het assortiment verantwoorde vis bestaat nu onder andere uit MSC-gecertificeerde kabelajauw, haring, mosselen en de exclusief bij PLUS verkrijgbare MSC-schol. Door de toevoeging van de ASC-gecertificeerde verse zalmfilet, gerookte zalm en wok-, cocktail- en roze MSC-garnalen is dat weer een grote stap vooruit voor PLUS.

PLUS maakt werk van verantwoorde vis

Deze introducties van gecertificeerde garnalen en -zalm passen in de totaalaanpak duurzame vis die PLUS sinds enkele jaren voert. Zichtbare onderdelen van die totaalaanpak zijn:

- alle vis die bij PLUS verkocht wordt, is geanalyseerd door de Good Fish Foundation op de mogelijke stappen om verder te kunnen verduurzamen;

- PLUS verkoopt geen vis van de rode lijst van de volgens de VISwijzer bedreigde diersoorten;

- de GIJS-schol wordt alleen verkocht in die periode dat de schol op zijn best is, en ligt daarom alleen van maart tot oktober in het schap. Daarna krijgt de schol de rust om te paaien en te groeien;

- naast het verse-vissegment onderzoekt PLUS ook welke verduurzamingsstappen mogelijk zijn in de andere segmenten waar vis in verwerkt wordt, zoals salades, diepvries, maaltijden etc.;

- PLUS kan het verduurzamen van het assortiment niet alleen. Zij doet dit samen met ngo’s, keurmerkorganisaties en natuurlijk met haar leveranciers;

- de communicatie naar de consument over verantwoorde vis vindt plaats in de PLUS magazines, Boodschappen en online via website en social media. Daarnaast neemt PLUS jaarlijks deel aan de Bewuste Visweek.



Reageren