PLUS start verkoop thee van Nederlandse bodem

Geplaatst op 15 October 2019 om 15:21 door Simone Tuinenburg

2469 keer gelezen

PLUS heeft de handen ineengeslagen met de Nederlandse theemakers Johan en Anne van JOAN thee. Zij kweken en produceren thee in het Brabantse Zundert. De thee is vanaf vandaag in vijf verschillende soorten groene thee te koop in alle PLUS supermarkten.

Alle soorten thee van één theeplant
Zowel groene, witte als zwarte thee worden gemaakt van één plant: de Camellia sinensis. Enkel de manier van bewerken maakt het verschil in smaak. De Nederlandse theemakers hebben in 8 jaar tijd een theeplant ontwikkeld die in Nederland kan groeien. Johan Jansen: “Door thee in eigen land te produceren, wordt deze na het plukken direct verwerkt om te drinken, waardoor de blaadjes geen lange reis af hoeven te leggen. Verser kan dus bijna niet. Daarnaast wordt er met de productie van deze thee geen CO2 ‘geïmporteerd’ vanuit verre landen.”

Gouden regels
De verkiezing wordt opgehangen aan de zeven gouden regels van SAMR: wees beschikbaar voor de klant, maak je belofte uit de reclame waar, val de klant niet onnodig lastig, doe niet moeilijk over formaliteiten, geef je fouten toe en los ze op, wees oprecht betrokken en heb oog voor mens en maatschappij.

Focus op kwaliteit en voor Nederlands product
We halen onze producten indien mogelijk graag uit de omgeving. We zijn overtuigd van de smaak en kracht van Nederlandse producten. De inkoop uit Nederland vraagt bovendien minder transportkilometers, wat zowel de kwaliteit als het milieu ten goede komt. Zo verkoopt PLUS al 10 jaar – als enige supermarkt in Nederland – de streekproducten van GIJS.

Reageren