De vlashoeck 24 | 2661 LM | Bergschenhoek T: 010-5212252 | E: koelhuis@plussupermarkt.nl
pluswebsitelogo.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helaas zijn de spellen van Jhon's kidsclub niet meer te spelen omdat Adobe flash player niet meer word ondersteund

PLUS wil met 100% plasticvrije verzorgingsproducten 1 miljoen plastic shampooflessen besparen

Geplaatst op 21 September 2021 om 13:15 door Simone Tuinenburg

1802 keer gelezen

PLUS zet zich in voor minder én duurzamere verpakkingen. De supermarkt gaat hierin verder dan alleen voor PLUS huismerkproducten en omarmt ook de initiatieven van leveranciers. Vanaf deze week introduceert PLUS als eerste supermarkt in al haar winkels de 100% plasticvrije verzorgingsproducten van HappySoaps. Met deze stap verwacht PLUS de afvalberg met bijna 1 miljoen plasticflessen te reduceren. Het is opnieuw een belangrijke stap om verpakkingsmateriaal te verduurzamen. Bovendien past het bij de doelstelling om in 2025, 20% minder plastic in de winkels te gebruiken.

De producten van HappySoaps zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten die niet schadelijk voor het milieu zijn. Ze zijn vegan, vrij van palmolie en verpakt in gerecycled karton. Alle producten worden volgens eigen recept handgemaakt in de zeperij van Marcel en Marco Koers in Hall. De HappySoaps-producten zijn vanaf nu te vinden in het verzorgingsschap van alle PLUS supermarkten.

Joyce Hoekstra, Unit manager kruidenierswaren bij PLUS: “We zetten steeds meer stappen om onze eigen verpakkingen verder te verduurzamen. Om nóg meer impact te maken, doen we dit ook graag samen met onze leveranciers. We volgen de ontwikkelingen en trends als het om het terugdringen van plastic gaat. Dat dit ook binnen de categorie verzorgingsproducten kan, laten de broers van HappySoaps zien. Als eerste supermarktketen in Nederland stellen we in al onze supermarkten een meter schapruimte beschikbaar aan deze 100% plasticvrije verzorgingsproducten van Nederlandse bodem.”

Plastic besparende schoonmaakproducten
PLUS bekijkt ook samen met haar leveranciers en verpakkingsleveranciers hoe zij kunnen voldoen aan het verder verduurzamen van verpakkingen. Zo koos PLUS in april voor een exclusieve samenwerking met OneTab. Milieuvriendelijke schoonmaakproducten in de vorm van een tablet wat een flinke besparing in plastic schoonmaakflessen oplevert. Door een lege schoonmaakfles te vullen met water en een biologisch afbreekbaar OneTab tablet wordt een hoop plastic bespaart. Bovendien is er geen onnodig transport van water, dus een sterke reductie van CO2 uitstoot. Een positieve stap om de wereld met elkaar duurzamer te maken.

Verpakkingsbeleid
PLUS richt zich op minder, hernieuwbaar en recyclebaar verpakken van haar huismerkproducten. Plastic wordt waar het kan, vervangen door karton. Er worden continu stappen gezet. Zo zijn alle gebaksverpakkingen duurzamer verpakt in karton met een klein plastic kijkvenster. Daarnaast zijn de dubbele deksels op de notenverpakkingen vervangen door een hersluitbare seal.

Reageren