De vlashoeck 24 | 2661 LM | Bergschenhoek T: 010-5212252 | E: koelhuis@plussupermarkt.nl
pluswebsitelogo.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helaas zijn de spellen van Jhon's kidsclub niet meer te spelen omdat Adobe flash player niet meer word ondersteund

Zes nieuwe schonere vrachtwagens voor duurzamer transport PLUS

Geplaatst op 27 May 2021 om 10:20 door Simone Tuinenburg

2187 keer gelezen

Bijdragen aan een beter milieu door duurzamer transport is een van de aandachtpunten binnen het MVO-beleid van PLUS. Daarom zijn er door Van Straalen de Vries Transport 6 nieuwe Volvo LNG-vrachtwagens aangeschaft voor de bevoorrading van de PLUS supermarkten. Door de inzet van deze vrachtwagens wordt de CO2-uitstoot met gemiddeld 20 procent verminderd ten opzichte van vrachtwagens die op diesel rijden.

Rowell Versleijen, logistiek directeur van PLUS: “Recent hadden we de primeur van de eerste 50 tons elektrische vrachtwagen van Nederland. De inzet van de zes nieuwe LNG-vrachtwagens is wederom een mooie stap in de verduurzaming van onze transportactiviteiten. Door dergelijke initiatieven en het in de basis zeer efficiënt inrichten van onze transportactiviteiten voeren we dan ook met trots de twee Lean and Green sterren voor duurzaam transport.”
“We leveren niet in op rijprestaties, want de LNG-motor werkt volgens het dieselprincipe, maar we besparen wel gemiddeld 20% CO2. Hiermee kunnen we een mooie stap zetten in het verlagen van onze CO2-uitstoot”, verklaart Rober van Straalen, algemeen directeur van Van Straalen de Vries Transport.

Over LNG-vrachtwagens
LNG-vrachtwagens rijden op vloeibaar aardgas. Door deze schone vorm van fossiele brandstof te gebruiken, wordt de CO2-uitstoot verlaagd met gemiddeld 20 procent. Van Straalen de Vries Transport heeft gekozen voor de nieuwe Volvo FM LNG-vrachtwagens. Deze wagens hebben een lage instap wat zorgt voor een beter comfort voor de chauffeurs, daarnaast hebben ze een breed zichtveld wat de veiligheid op de weg ten goede komt. De vrachtwagens zijn daarnaast stiller dan de trucks die op diesel rijden.

De 6 LNG-vrachtwagens rijden vanaf het PLUS distributiecentrum in Ittervoort. Circa 78 PLUS supermarkten in Zuidoost Nederland worden vanuit hier dagelijks beleverd.

Reageren