De vlashoeck 24 | 2661 LM | Bergschenhoek T: 010-5212252 | E: koelhuis@plussupermarkt.nl
pluswebsitelogo.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helaas zijn de spellen van Jhon's kidsclub niet meer te spelen omdat Adobe flash player niet meer word ondersteund

Nieuw: Nederlandse watermeloen bij Albert Heijn

Geplaatst op 19 July 2021 om 13:07 door Simone Tuinenburg

2018 keer gelezen

XXHet is weer zomer. Dat betekent dat het zomerfruit weer in de schappen ligt zoals meloenen. Van de AH Galiameloen, AH Gele honingmeloen, AH Cantaloupe meloen tot aan de AH watermeloen. Dit jaar verkoopt Albert Heijn voor het eerst ook watermeloenen van Nederlandse bodem.

Schap met meloenen
De Nederlandse mini watermeloenen worden geteeld in het Westland door de van origine tomatenteler Bart de Bakker. Hij heeft de eerste watermeloen in Nederland gekweekt die vanaf deze week in het fruitschap bij de Albert Heijn-XL-winkels liggen. “We zijn ontzettend trots dat dit is gelukt. Het kweken van watermeloenen is niet zo eenvoudig als het misschien lijkt maar het is gelukt! De Nederlanse watermeloen heeft als voordeel dat ze rijper geoogst kunnen worden en verser in de winkel ligt. Hierdoor is de meloen heerlijk zoet en vindt er minder voedselverspilling plaats. Deze watermeloenen zijn een goed voorbeeld van een product dat de telers, die samenwerken met Albert Heijn, door verbeterde technieken kunnen telen in Nederland”, aldus Jurian Simons, inkoper fruit bij Albert Heijn.

40 miljoen AGF-producten uit Nederland
Albert Heijn koopt verse producten zo dichtbij mogelijk in. Melk, kaas, eieren, kip en varkensvlees komen al voor 100% van eigen bodem. Dit jaar komen er meer dan 40 miljoen aardappel-, groente- en fruitproducten van Nederlandse bodem bij. Dit doet Albert Heijn samen met meer dan 200 Nederlandse aardappelen, groente en fruit telers. Door gebruik te maken van innovatieve teelt- en bewaartechnieken kunnen klanten nog langer genieten van producten uit Nederland. Zo heeft Albert Heijn jaarrond Nederlandse aardbeien, aardappelen en komkommers.

Reageren