De vlashoeck 24 | 2661 LM | Bergschenhoek T: 010-5212252 | E: koelhuis@plussupermarkt.nl
pluswebsitelogo.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helaas zijn de spellen van Jhon's kidsclub niet meer te spelen omdat Adobe flash player niet meer word ondersteund

PLUS draagt bijna 1,5 miljoen dollar Fairtrade premie af aan boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden.

Geplaatst op 6 May 2020 om 17:00 door Simone Tuinenburg

2430 keer gelezen

PLUS heeft afgelopen jaar bijna 1,5 miljoen US dollar aan Fairtrade premie op huismerkproducten afgedragen. We vinden het belangrijk dat we dit in de aanloop van de Fairtrade Week ‘Jouw aankoop telt’ bekend kunnen maken. PLUS laat daarmee letterlijk zien hoe de aankoop van Fairtrade producten optelt en wat de impact is.

De impact van Fairtrade
De Impactbarometer van Stichting Max Havelaar geeft jaarlijks inzicht in hoeveel Fairtrade premie PLUS afdraagt. We maken al jaren bewust de keuze voor Fairtrade. Met resultaat, het totale Fairtrade assortiment van de supermarktketen bestaat uit ruim 400 producten. Hierdoor draagt PLUS al jaren het hoogste bedrag aan Fairtrade premie af van de Nederlandse supermarkten. Over 2019 gaat het om bijna 1,5 miljoen US dollar aan Fairtrade premie.

De Impactbarometer laat zien dat de hoogste afdracht wordt gegenereerd door de verkoop van koffie, gevolgd door bananen en cacao. Ook geeft de barometer aan in welke projecten de Fairtrade premie wordt geïnvesteerd. Hierbij geldt dat elke keten specifieke aandachtspunten kent. Zo gaat het bij koffie onder meer om financiële steun voor vrouwen die een eigen bedrijf willen opzetten, bij bananen om betere woningen voor arbeiders en steun aan kwetsbare groepen en bij cacao om de bouw van klaslokalen.

PLUS vindt het belangrijk om juist in deze tijd aandacht te hebben voor Fairtrade. Want het coronavirus speelt wereldwijd en is ook voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een bedreiging. Het Faitrade Week thema ‘Jouw aankoop telt’ is daarom relevanter dan ooit.

Reageren