De vlashoeck 24 | 2661 LM | Bergschenhoek T: 010-5212252 | E: koelhuis@plussupermarkt.nl
pluswebsitelogo.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helaas zijn de spellen van Jhon's kidsclub niet meer te spelen omdat Adobe flash player niet meer word ondersteund

Zachtfruit van eigen bodem

Geplaatst op 20 July 2020 om 13:00 door Simone Tuinenburg

2274 keer gelezen

Als ‘Meest Verantwoorde Supermarkt’ van Nederland heeft PLUS een vervolgstap gezet in het verduurzamen van haar assortiment. Vanaf deze zomer verkoopt PLUS als enige supermarkt in Nederland 100% Hollandse blauwe bessen. Met deze stap komt dit seizoen al het zachtfruit bij PLUS van eigen bodem.

Blauwe bessen worden steeds populairder, maar het aantal telers in Nederland krimpt omdat de concurrentie vanuit het buitenland hoog is. Samen met zeven blauwe bessen telers heeft PLUS een unieke ketensamenwerking ingericht. Wat deze stap extra bijzonder maakt is dat het product oorspronkelijk niet in Nederland geteeld wordt. Nu het PLUS is gelukt de keten met Nederlandse telers in te richten, liggen gedurende het hele seizoen de lekkerste en meest duurzame blauwe bessen van Nederland bij de supermarktketen in het schap.

Goed Eten uit een gesloten keten
PLUS staat voor Goed Eten. Daarbij is het belangrijk dat producten uit gezonde en transparante ketens komen. Bovendien is er vanuit consumenten een groeiende vraag naar verantwoorde, eerlijke producten van regionale herkomst. PLUS kiest waar het kan daarom bewust voor producten van eigen bodem en directe ketensamenwerking met Nederlandse telers. De blauwe bes van PLUS komt van de volgende zeven telers: familie Vrielink van de Greftenhoeve uit Vriezenveen, familie Eijking van Eijking Blueberries uit Grubbenvorst, familie Criens van Criens Blauwe Bessen uit Haelen, familie Hazenberg van Blauwe Bessen Westerwolde uit Ter Apel en de familie Bussemaker uit Geesburg, familie Koopt uit Zwinderen en familie IJken uit Wachtum (allen Coöperatie Drenthe).

Marijn Hilbrink, Category Buyer bij PLUS: “Bij PLUS staan we voor Goed Eten. En Goed Eten komt uit een gezonde keten, waar mogelijk van eigen bodem. Aangezien de blauwe bes oorspronkelijk niet uit Nederland komt, was dit product de grootste uitdaging binnen het zachtfruit assortiment. Ik ben dan ook heel trots op het feit dat wij met onze vaste partners en zeven telers een gesloten keteninkoop hebben gerealiseerd. Naast dat het een Nederlands product is, telen ze ook op duurzame wijze. Zo wordt er bij teler Hazenberg in Groningen volledig op zonne-energie gewerkt. Echt de bes(te) van eigen bodem dus!”

PlanetProof
De blauwe bes draagt het keurmerk On The Way to PlanetProof. Dit betekent het product duurzamer is geproduceerd met aandacht voor natuur, milieu en klimaat. Telers die volgens de criteria van het keurmerk werken, investeren continu in een werkwijze die in balans is met de wereld om hun heen. Ze spannen zich extra in voor onder andere een schonere lucht, vruchtbare bodem, betere waterkwaliteit en circulaire afvalverwerking en recycling.

Reageren