PLUS doneert €11.027 aan Voedselbanken

Geplaatst op 10 August 2020 om 17:45 door Simone Tuinenburg

1652 keer gelezen

Supermarktketen PLUS ondersteunt al jaren Voedselbanken Nederland en doneert vandaag €11.027. Vanochtend kwam Herman den Blijker, ambassadeur van de Voedselbank, naar PLUS Both in Rotterdam om de donatie in ontvangst te nemen.

Al jaren werken PLUS-ondernemers verspreid over het land samen met lokale voedselbanken. Producten die van goede kwaliteit zijn maar in de winkel niet meer worden verkocht, krijgen via het netwerk van de Voedselbank een goede bestemming. Zo zorgt PLUS voor minder voedselverspilling en voor Goed Eten voor klanten van de Voedselbank. Zeker in deze tijd is het belangrijk om aandacht te hebben voor de kwetsbaardere groepen in de samenleving, die zwaar door de economische gevolgen van het coronavirus getroffen kunnen worden. Volgens PLUS een uitgelezen moment om een extra donatie aan de Voedselbank te geven.

Ambassadeur Herman den Blijker nam vanochtend namens Voedselbanken Nederland de donatie in ontvangst. Den Blijker: ‘Goed en gezond koken begint met mooie producten. Samen kunnen we ervoor zorgen dat er voldoende gezond en mooi voedsel wordt ingezameld. Daar zet ik me met hart en ziel voor in. Het is fantastisch om te zien dat PLUS en haar ondernemers dit ook doen. Met deze extra donatie kunnen we weer veel huishoudens van voedselhulp voorzien.’

Klantenpanel focus op lokale betrokkenheid
De donatie is tot stand gekomen doordat uit recent gehouden MVO onderzoek onder het klantenpanel, naar voren kwam dat PLUS klanten veel waarde hechten aan lokale betrokkenheid. Als dank voor hun bijdrage krijgen deelnemers van het klantenpanel vaak een kleine attentie. Gezien de uitkomst van het onderzoek is er echter voor gekozen om de attentie dit keer direct in te zetten voor lokale betrokkenheid, door per deelnemer €1 aan de Voedselbank te doneren. Dit heeft geresulteerd in het totaalbedrag van €11.027.

Reageren