De vlashoeck 24 | 2661 LM | Bergschenhoek T: 010-5212252 | E: koelhuis@plussupermarkt.nl
pluswebsitelogo.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helaas zijn de spellen van Jhon's kidsclub niet meer te spelen omdat Adobe flash player niet meer word ondersteund

Deze winter Nederlandse komkommers in het schap

Geplaatst op 9 November 2020 om 10:10 door Simone Tuinenburg

1760 keer gelezen

Deze winter verkoopt PLUS komkommers van Nederlandse herkomst. Als ‘meest verantwoorde supermarkt’ kiest de supermarktketen, waar dat kan, bewust voor producten van dichtbij. De komkommers worden geleverd door de Greenery en zijn afkomstig van Kees Hendriks van Qcumber uit het Zuid-Hollandse Pijnacker, die dit jaar voor het eerst het hele jaar rond komkommer uit zijn kas kan aanbieden.

De komende maanden komt 50% van de komkommers die bij PLUS supermarkten in het schap liggen van Nederlandse telers. De andere 50% komt nog traditioneel uit Spanje. Door gebruik te maken van ‘belichte teelt’ wordt getest of het mogelijk is om het gehele jaar komkommers uit Nederland aan te bieden. Versheid, kwaliteit en leverzekerheid spelen daarbij een belangrijke rol. Ook het aantal komkommers per vierkante meter, efficiënt waterverbruik en minder CO2 uitstoot als gevolg van een kortere logistieke keten zijn voordelen. Maar er zijn ook uitdagingen, zoals de energie die nodig is voor de belichting.

Naast de voordelen op het gebied van transparantie en duurzaamheid neemt ook de belangstelling vanuit consumenten voor verantwoorde, eerlijke producten van dichtbij toe. Samen met leveranciers als de Greenery en telers zet PLUS zich hier elke dag voor in.

Duurzamer van dichtbij
Marijn Hilbrink, category buyer bij PLUS: “Bij PLUS staan we voor Goed Eten. Goed Eten komt uit een gezonde keten en als het kan van dichtbij. Eerder dit jaar is al het gelukt om bramen en blauwe bessen van Nederlandse telers aan te bieden in een periode waar deze normaal uit het buitenland komen. Nu komt daar de komkommer bij. Als deze omschakeling goed verloopt kunnen we in 2021-2022 de volledige overstap maken naar komkommers van Nederlandse herkomst. Een voordeel daarvan is ook dat de komkommers minder vaak in plastic verpakt hoeven te worden, omdat de houdbaarheid en versheid als gevolg van de korte keten beter is.

On The Way to PlanetProof
De komkommers zijn voorzien van het On The Way to PlanetProof keurmerk. Dit betekent dat het product is geproduceerd met aandacht voor natuur, milieu en klimaat. Telers die volgens de criteria van het keurmerk werken, investeren continu in een werkwijze die in balans is met de wereld om hun heen. Ze spannen zich extra in voor onder andere een schonere lucht, vruchtbare bodem, betere waterkwaliteit en circulaire afvalverwerking en recycling.

Reageren