De vlashoeck 24 | 2661 LM | Bergschenhoek T: 010-5212252 | E: koelhuis@plussupermarkt.nl
pluswebsitelogo.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helaas zijn de spellen van Jhon's kidsclub niet meer te spelen omdat Adobe flash player niet meer word ondersteund

PLUS stapt over op kartonnen avocadoverpakking

Geplaatst op 16 November 2020 om 12:15 door Simone Tuinenburg

1928 keer gelezen

Als ‘Meest Verantwoorde Supermarkt’ van Nederland zet PLUS opnieuw een vervolgstap in het verduurzamen van haar verpakkingen. Vanaf vandaag stapt PLUS over op een nieuwe kartonnen 2-pack avocadoverpakking. Alle avocado’s van Nature’s Pride, worden voortaan verkocht in een volledig kartonnen verpakking. Op jaarbasis bespaart PLUS hiermee 1.229 kg plastic en 134.574 meter folie.

Deze stap past bij het verpakkingsbeleid van PLUS, waarbij de supermarkt inzet op minder, hernieuwbaar en recyclebaar verpakken. Bij het kiezen van een duurzame verpakking wordt gekeken naar de houdbaarheid van een versproduct. Verpakkingen hebben vaak een positief effect op de houdbaarheid. PLUS probeert de juiste balans te vinden tussen hoeveelheid plastic, gemak en houdbaarheid. Plastic wordt waar het kan vervangen voor karton, dit is het geval bij de appels en nu ook voor de 2-pack avocado’s. Soms wordt er ook gekozen voor een recyclebaar plastic, zoals voor zacht fruit verpakkingen met hersluitbaar folie. Er wordt dan bewust gekozen voor recyclebaar plastic omdat het de houdbaarheid en kwaliteit van het product verlengt.

Kartonnen verpakking
De nieuwe avocadoverpakking is gemaakt van 100% FSC gecertificeerd karton. De avocado’s zijn goed zichtbaar in de nieuwe hersluitbare verpakking. Op de verpakking is alle informatie zoals voedingswaarden te vinden. Nature’s Pride streeft naar 100% recyclebare of herbruikbare verpakkingen in 2023.

Duurzaamheidsinitiatieven
Marijn Hilbrink, category buyer bij PLUS “Goed Eten is net als bij PLUS belangrijk, voor iedereen, elke dag. Zo maken we ons assortiment met concrete stappen steeds duurzamer en vertellen we de consument graag over de herkomst van onze producten. Dat we met deze nieuwe kartonnen avocadoverpakking 1.229 kg plastic besparen is opnieuw een mooie stap. Inmiddels merken we dat er steeds meer initiatieven vanuit onze toeleveranciers en hun verpakkingsleveranciers komen om te verduurzamen. Ook binnen onze eigen organisatie komen de category managers steeds vaker zelf met duurzaamheidsinitiatieven. Hele mooie ontwikkelingen waar we trots op zijn.”

Reageren