PLUS intensiveert samenwerking met Too Good To Go

Geplaatst op 18 January 2021 om 16:21 door Simone Tuinenburg

1373 keer gelezen

PLUS zet zich in om zo min mogelijk voedsel te verspillen. Dat begint met bewust inkopen waardoor de supermarktketen zo min mogelijk voedsel weggooit. Blijven er toch producten over dan zoekt PLUS actief naar alternatieven. De samenwerking met Too Good To Go is daar een succesvol voorbeeld van. Vandaag maken PLUS en TGTG daarom bekend dat de samenwerking wordt geïntensiveerd en uitgebreid. Op deze manier wil PLUS nog meer bijdragen aan een wereld zonder voedselverspilling.

Het gezamenlijk doel van PLUS en TGTG is het tegengaan van voedselverspilling. De eerste PLUS supermarkt startte op 6 februari 2019 met Too Good To Go. Intussen is de samenwerking tussen PLUS en Too Good To Go een succes en doen al 80 PLUS winkels mee. Tot nu toe heeft PLUS samen met klanten al 165.000 maaltijden gered. Dit draagt bij aan een groenere planeet, doordat de verspilling van 412.500 kg CO2-uitstoot is bespaard.

Hoe werkt het?
Too Good To Go brengt mensen samen in de strijd tegen voedselverspilling. Winkels en supermarkten met overgebleven producten worden via de app van Too Good To Go verbonden aan consumenten. De app laat zien welke winkels en supermarkten in de buurt eten over hebben en voor welke prijs gebruikers de zogenaamde Magic Box kunnen ophalen. Het tegengaan van voedselverspilling leeft ook onder consumenten. Intussen heeft de app in Nederland al meer dan 2 miljoen gebruikers.

Ook meedoen met Too Good To Go?
Download gratis de app Too Good To Go in de App Store en Google Play Store.

Reageren