De vlashoeck 24 | 2661 LM | Bergschenhoek T: 010-5212252 | E: koelhuis@plussupermarkt.nl
pluswebsitelogo.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helaas zijn de spellen van Jhon's kidsclub niet meer te spelen omdat Adobe flash player niet meer word ondersteund

PLUS komt Nederlandse varkens- en rundvleesboeren financieel tegemoet

Geplaatst op 3 February 2021 om 17:40 door Simone Tuinenburg

1903 keer gelezen

PLUS versterkt de samenwerking met haar Nederlandse varkens- en rundvleesboeren om samen te zorgen voor goed eten uit een gezonde keten. De supermarktorganisatie zet een volgende stap en komt de varkens- en rundvleesboeren tegemoet door een extra bijdrage te betalen.

Extra bijdrage en afnamezekerheid
PLUS heeft de afgelopen weken gesprekken gevoerd met boeren en hun vertegenwoordigers uit haar eigen varkens- en rundvlees ketens. Tijdens deze gesprekken is er aandacht geweest voor het belang om samen te werken en om samen toekomstgericht invulling te blijven geven aan goed eten uit een gezonde keten. Momenteel zijn door verschillende oorzaken de marktprijzen van zowel varkensvlees als rundvlees op een laag niveau gekomen. PLUS komt de boeren tegemoet met een extra bijdrage bovenop de geldende marktprijzen. Bovendien biedt PLUS door de exclusieve samenwerking binnen deze ketens een afnamezekerheid. Dit is een belangrijke pijler binnen de bedrijfsvoering van de betrokken boeren en zorgt voor continuïteit en zekerheid.

Eric Leebeek, commercieel directeur bij PLUS: ”De exclusieve samenwerking die we met deze boeren hebben, zorgt ervoor dat we onze klanten het beste varkens- en rundvlees kunnen bieden. We steunen onze boeren en zorgen er met deze bijdrage en afnamezekerheid voor dat zij kunnen blijven investeren in kwalitatief en duurzaam vlees. Samenwerken en samen investeren in een duurzame toekomst past bij PLUS als coöperatie.”

Geert van Bussel, varkenshouder in de PLUS keten: “We waarderen het gebaar van PLUS en voelen ons hiermee sterker verbonden met de PLUS keten. Het geeft vertrouwen om de samenwerking met PLUS verder te ontwikkelen.”

De eigen ketens van PLUS
PLUS heeft sinds 2019 een eigen, exclusieve gesloten keten met 16 varkensboeren. Deze keten geeft PLUS inzicht in de herkomst van haar verse varkensvlees en –vleeswaren met het Beter Leven keurmerk 1 ster van de Dierenbescherming. Sinds 2015 verkoopt PLUS een compleet assortiment Blonde d’Aquitaine rundvlees met het Beter Leven keurmerk 2-sterren. Het rundvlees wordt door 90 boeren aan PLUS geleverd. Blonde d’Aquitaine is rundvlees van de hoogste kwaliteit.

Meer informatie over varkensboeren en de gesloten keten
Meer informatie over Blonde ‘d Aquitaine rundvlees

Reageren