De vlashoeck 24 | 2661 LM | Bergschenhoek T: 010-5212252 | E: koelhuis@plussupermarkt.nl
pluswebsitelogo.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helaas zijn de spellen van Jhon's kidsclub niet meer te spelen omdat Adobe flash player niet meer word ondersteund

PLUS vervangt als eerste supermarkt wegwerpplastics door afwasbare varianten

Geplaatst op 29 April 2019 om 12:04 door Merlijn Versteeg

2923 keer gelezen

GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout ontvangt eerste exemplaren van ons afwasbaar servies.

Utrecht, 29 april 2019 – In de supermarkten van PLUS is geen plastic wegwerpservies meer te koop. Als eerste Nederlandse supermarkt vervangt PLUS deze week de wegwerpplastics door afwasbare varianten om de milieu-impact te verkleinen. De eerste exemplaren van deze borden, kommen, bekers en bestek zijn overhandigd aan Bas Eickhout, GroenLinks-politicus en Europarlementariër, die heeft meegewerkt aan het verbod op plastic producten. Dat verbod is recentelijk door het Europees Parlement goedgekeurd en wordt in 2021 van kracht.

Bas Eickhout: "De plastic soep schreeuwt om maatregelen. Met de wet tegen wegwerpplastic die we pas in het Europarlement hebben aangenomen, leveren we daar een flinke bijdrage aan. Het initiatief van PLUS om als eerste Nederlandse supermarkt nu al wegwerpplastic in de ban te doen, is een mooie eerste stap om het gebruik van plastic te verminderen."

Duurzaam beleid
PLUS is groot voorstander van de nieuwe wet. Bij de supermarktorganisatie staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel en dus speelt de supermarkt al twee jaar eerder dan wettelijk verplicht in op het verbod op wegwerpplastic. Dit is niet het eerste initiatief in de strijd tegen plastic. Eerder dit jaar zette PLUS al in op minder en hernieuwbaar verpakken, en sloot ze de handen ineen met haar veertig belangrijkste leveranciers en met Plastic Whale om minder en milieuvriendelijker te verpakken.

Naast afwasbaar servies worden ook andere producten in het assortiment opgenomen, die bijdragen aan het bannen van wegwerpplastic, namelijk wattenstaafjes en rietjes van papier, roerstaafjes van FSC-gecertificeerd hout, en tapas- en satéprikkers van FSC-gecertificeerd bamboe. Ook deze producten liggen vanaf deze week in de schappen.

Elsbeth van Dam, manager Innovatie, Kwaliteit en Verpakkingen bij PLUS: “Als Meest Verantwoorde Supermarkt zijn wij groot voorstander van alles wat het milieu, de mens en maatschappij positief beïnvloedt. Zo ook dit verbod op wegwerpplastic. De eerste stappen op weg naar minder plastic en milieuvriendelijkere verpakkingen zijn gezet, en er zullen er nog vele volgen.”

Reageren